UNDER 30 MIN | Medel

Köttfärssås med soltorkade tomater och tagliatelle

Här har ni en klassiker som inte går av för hackor; köttfärsås! Här med soltorkade tomater och tagliatelle som pastasort. Äts också tillsammans med bellaverde, även kallad sparrisbroccoli. Visste ni förresten att det är stammen som har mest smak? Så hacka inte bort den för tusan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan och bellaverden.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt bellaverden koka tillsammans med pastan de sista 3 minuterna på koktiden.
  4. Häll av och strimla de soltorkade tomaterna. Vänd ner tomatstrimlorna och passerade tomater i stekpannan och krydda med basilika, timjan och soja. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med peppar.
  5. Servera pastan och bellaverden med köttfärssåsen.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Pressa gärna i en vitlöksklyfta i färsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 200 g bellaverde
  • 200 g soltorkade tomater
  • 500 g passerade tomater
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk japansk soja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2633 kJ / 629 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept