Pastagratäng med spenat, sidfläsk och ost
En lättlagad pastagratäng med nyttig spenat och krämig ost. Det stekta sidfläsket bidrar med skön sälta, men den som vill kan använda kassler i stället. Servera gärna med en tomat- och rödlökssallad med vinägrett. Vardagsmat när den är som bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfri specialpasta. Uteslut vetemjöl och smör till såsen. Red den kalla vätskan med majsstärkelse, Maizena, sk toppredning.
Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Grädde istället för mjölk, jättegott!
Evelyn
2014-03-20