Pastagratäng med spenat, sidfläsk och ost
En lättlagad pastagratäng med nyttig spenat och krämig ost. Det stekta sidfläsket bidrar med skön sälta, men den som vill kan använda kassler i stället. Servera gärna med en tomat- och rödlökssallad med vinägrett. Vardagsmat när den är som bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
4 portioner
200 g fryst bladspenat
200 g pasta (t ex penne rigate eller sedani)
4 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk (3 %)
120 g varmrökt sidfläsk
1 gul lök
125 g riven lagrad ost (t ex cheddar)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 633 kCal
Fett38 g
Salt3.01 g
Kolhydrater48 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Grädde istället för mjölk, jättegott!
Evelyn
2014-03-20