Pastagratäng med spenat- och majsfyllning
En god vegogratäng gjord på spenat, majs och mozzarella. Och självklart massa göttigheter där emellan som vitlök, crème fraiche och basilika. Och det bästa är att den tillagar sig själv i ugnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021
Ingredienser
4 portioner
Spenatfyllning
200 g färsk spenat
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
salt
peppar
1 dl rostad lök
Majsfyllning
340 g majskorn
220 g tacosås (mild)
2 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
390 g pastasås basilika
125 g mozzarella
Sallad
3 tomater
65 g rucola
2 tsk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2649 KJ / 634 kCal
Fett38 g
Salt5 g
Kolhydrater49 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde den som en lasagne istället, eftersom receptet var lite för krångligt en vardagkväll med hungriga småbarn. Gick hem hos hela familjen!
Josefin
2021-12-01Helt OK - men det hade räckt med spenatstuvningen som fyllning. Tyckte inte fyllningen med tacosås och majs hörde hemma i denna rätt med annars traditionella italienska smaker (tomat, pasta, basilika, mozzarella)
Frida
2021-12-01Så gott! Godaste vegetariska maträtten jag ätit. Bra med två olika fyllningar.
Maria
2021-11-27