Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gratinerad kassler med mozzarella och sparris

Enkel och bra rätt att göra i ugnen. Varva kassler med mozzarella, sparris och tomater och servera med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skiva kasslern tunt. Skala och skiva löken. Låt sparrisen rinna av. Skiva tomaterna och mozzarellan.
  4. Varva kassler med resten av ingredienserna i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  5. Sätt formen mitt i ugnen och tillaga ca 15 minuter.
  6. Garnera med grovt strimlad bladpersilja.
  7. Servera kasslern med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris Basic
  • 400 g kassler Basic
  • 1 rödlök
  • 1 burk sparris Basic (à 227 g)
  • 2 tomater
  • 125 g mozzarella Basic
  • salt och peppar
  • 1 förp bladpersilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1786 kJ / 427 kCal