Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kasslergratäng med pasta

Här gräddas kasslern i ugnen tillsammans med en mustig basilikakryddad tomatsås och tunna skivor purjolök. Strö över riven ost och låt osten smälta och bli gyllene. Avnjut kasslergratängen med nykokt al dente pasta, söta majskorn och krispig cosmopolitansallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skiva kasslern. Ansa och skiva purjolöken.
  3. Lägg kasslern i en ugnssäker form och häll över pastasåsen. Strö över purjolök och ost. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Låt majsen rinna av och skär salladen i bitar.
  6. Servera kasslern med pasta, majs och sallad.

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g kassler
  • 1/2 purjolök
  • 390 g pastasås basilika
  • 2 dl riven ost
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 150 g majskorn
  • 1 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2339 kJ / 559 kCal