Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frittata

Fenomenal italiensk frittata med lök och vitlök. Varva skivade tomater och mozzarellaost på frittatan. Toppa sedan med oliver och basilika, eller Serranoskinka och strimlade, soltorkade tomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Välj antingen tillbehör 1 eller 2.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs den i oljan i en stekpanna ca 25 cm i diameter (för 4 port).
  3. Vispa upp äggen och krydda. Häll äggsmeten över löken.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min eller tills frittatan har stelnat.
  5. Grundtillbehör: Skölj tomaterna, skiva dem och mozzarellan. Varva tomaterna och mozzarellan på frittatan.
  6. Tillbehör 1 eller 2: Lägg på oliver och basilika, eller serranoskinka och strimlade soltorkade tomater och basilikan.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot sojapålägg med mozzarellasmak.

Tips

Byt ut tillbehöret mot färsk spenat, pinjenötter och olivolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 8 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Grundtillbehör
  • 3 tomater
  • 125 g mozzarella
Tillbehör 1
  • oliver
  • basilika
Tillbehör 2
  • 8 skivor serranoskinka
  • 4 soltorkad tomat i olja
  • basilika
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer