Frittata
Fenomenal italiensk frittata med lök och vitlök. Varva skivade tomater och mozzarellaost på frittatan. Toppa sedan med oliver och basilika, eller Serranoskinka och strimlade, soltorkade tomater.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
8 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Grundtillbehör
3 tomater
125 g mozzarella
Tillbehör 1
oliver
basilika
Tillbehör 2
8 skivor serranoskinka
4 soltorkad tomat i olja
basilika
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot sojapålägg med mozzarellasmak.
Gör så här
Välj antingen tillbehör 1 eller 2.
Tips
Byt ut tillbehöret mot färsk spenat, pinjenötter och olivolja.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tror inte gradantalet stämmer om man kollar andra recept för frittata som har gradantal 175-225 grader. Jag körde min i 10 min på 165 grader varmluft - blev toppen!
Anna
2024-01-30Har inte smakat än men efter 30 minuter i ugnen är den inte ens nästan stel…
Sara
2022-12-21Stämmer gradantalet 100°c?
Lena
2021-11-03