Frittata

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
3
Frittata

Fenomenal italiensk frittata med lök och vitlök. Varva skivade tomater och mozzarellaost på frittatan. Toppa sedan med oliver och basilika, eller Serranoskinka och strimlade, soltorkade tomater.

Frittata

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
8   ägg
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Grundtillbehör

3   tomater
125 g  mozzarella

Tillbehör 1

oliver
basilika

Tillbehör 2

8   skivor serranoskinka
4   soltorkad tomat i olja
basilika

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot sojapålägg med mozzarellasmak.

Gör så här

Välj antingen tillbehör 1 eller 2.

Tips

Byt ut tillbehöret mot färsk spenat, pinjenötter och olivolja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Tror inte gradantalet stämmer om man kollar andra recept för frittata som har gradantal 175-225 grader. Jag körde min i 10 min på 165 grader varmluft - blev toppen!

Anna

2024-01-30

Har inte smakat än men efter 30 minuter i ugnen är den inte ens nästan stel…

Sara

2022-12-21

Stämmer gradantalet 100°c?

Lena

2021-11-03

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Tomatpasta med bresaola och mozzarella
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Serranoskinka med melon
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämig serranolåda med granatäppelsallad
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Prosciuttolindad kycklingfilé med krämig gnocchi
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga