Lasagne med kycklingfärs och grillad paprika
En smakrik och lite annorlunda lasagne gjord på kycklingfärs, soltorkade tomater och grillade paprikor. Medan lasagnen sköter sig i ugnen har du gott om tid att fixa tillbehören i form av fräscha och gröna gurkstavar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olja
1 msk kinesisk soja
1 krm peppar
130 g tapenade soltorkad tomat
3 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1 förp grillade paprikor (à 530 g)
1 msk smör eller margarin
12 lasagneplattor
1 1/2 dl riven ost
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3204 KJ / 766 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fruns kommentar: -får du göta igen!
Gunnar
2024-02-10Riktigt gott. Stekte på svamp och zucchini som fick gå med i såsen. Lite extra soltorkade tomater och lite chiliglakes följde med,av bara farten. Mozzarellabollar på toppen innan ugnen. Det här gör vi igen :)
Jill
2023-09-25Goda smaker. Hade 800 gr färs och lite stekt svamp i och mozzarella bollar men i övrigt enligt receptet för 4 pers. Det här gör vi om.
Jill
2022-10-18