Pastagratäng med kyckling och ricotta

Betyg 3.5 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Pastagratäng med kyckling och ricotta

Idag serveras en smarrig pastagratäng med härliga ingredienser som kycklingfärs, ricotta och basilika. Under tiden den står i ugnen hinner bordet dukas, för när gratängen är klar är den godast att servera rykande het.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023

Pastagratäng med kyckling och ricotta

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fullkorn)
1 rödlök
500 g kycklingfärs
2 msk olivolja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater med chili (à 390 g)
2 dl vatten
1 förp färsk basilika (à 20 g)
250 g ricottaost
1/2 dl vatten
2 msk olivolja

Till servering

225 g salladsmix

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Går att äta men smaklöst, torrt och tråkigt. Kommer inte att laga igen.

    Emelie

  • Hur många gram är 1 portion pasta räknat utifrån receptet? Mvh

    Tindra

    Hej Tindra! vi brukar räkna att en portion väger mellan 80 och 100 g. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Hur är det med varmluft jämfört med vanlig ugn? Ska man minska tiden eller graderna? Mvh Petra

    Petra

    Hej Petra! Om du använder varmluft så räcker nog 200 grader. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Gott och enkelt. Smakade bra med ricotta. Inte sista gången denna rätt görs. / Gunnar

    Gunnar

  • Gjorde storkok för flera middagar till veckan. Gick hem hos hela familjen. Gör vi igen.

    Susan

  • Kryddade ungefär dubbelt så mycket men hade behövts mer! God grund men som sagt - KRYDDA PÅ! 🙌🏼

    Jennifer

  • Helt okej rätt. Jag gjorde med överblivna kycklingbitar istället för färs. Och riven ost istället för Ricotta. Lade i stekta champinjoner också, för att göra rätten mer mättande.

    Rebecca

  • Rätt smaklöst

    Ismo

  • Hur blir rätten om man väljer annan färs, t.ex dovfärs?

    Ann-sofie

    Hej Ann-sofie! Det funkar med andra färser med. Använder du tex hjort så blir rätten mer smakrik. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Brukar använda kycklingfilé och skära i mindre bitar

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi2768 KJ / 662 kCal
Fett24 g
Salt1.4 g
Kolhydrater62 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Cannelloni med skinka och ruccola
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gratinerade pastarullar
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Canneloni med ramslök och ricotta
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad