Pastagratäng med kyckling och ricotta

Idag serveras en smarrig pastagratäng med härliga ingredienser som kycklingfärs, ricotta och basilika. Under tiden den står i ugnen hinner bordet dukas, för när gratängen är klar är den godast att servera rykande het.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fullkorn)
1 rödlök
500 g kycklingfärs
2 msk olivolja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater med chili (à 390 g)
2 dl vatten
1 förp färsk basilika (à 20 g)
250 g ricottaost
1/2 dl vatten
2 msk olivolja
Till servering
225 g salladsmix
Gör så här
00:01:00
00:03:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2768 KJ / 662 kCal
Fett24 g
Salt1.4 g
Kolhydrater62 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
11 stGår att äta men smaklöst, torrt och tråkigt. Kommer inte att laga igen.
Emelie
Hur många gram är 1 portion pasta räknat utifrån receptet? Mvh
Tindra
Hej Tindra! vi brukar räkna att en portion väger mellan 80 och 100 g. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hur är det med varmluft jämfört med vanlig ugn? Ska man minska tiden eller graderna? Mvh Petra
Petra
Hej Petra! Om du använder varmluft så räcker nog 200 grader. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket