Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Pastagratäng med broccoli 

Har du rester av kokt pasta? Laga då en pastagratäng. Denna smarriga pastagratäng får smak av broccoli och parmesan. Lättlagat och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ungen på 200°C.
  2. Skär broccolin i buketter och blanda med pastan i en ugnssäker form.
  3. Vispa ihop Parmesankräm, mjölk, ägg och ev muskot och häll över pastan.
  4. Rör om och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Servera med ruccola.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: gör en laktosfri parmesanostkräm. Välj laktosfri mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g broccoli
  • 4 port kokt pasta
  • 0,66 sats Kräm på parmesanost (se länk under steg 3)
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 - ev 2 krm riven eller mald muskotnöt
  • 65 g ruccola till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer