Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokadopasta med chark

Snabb, enkel och mycket god middagsrätt med lite lyxkänsla! Koka pastan och blanda den med avokado, skivad stjälkselleri, grovhackad basilika, rostad mandel, olivolja, pressad vitlök och vatten. Avnjut tillsammans med smakrik antipasto.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina avokadon.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet (för 4 port).
  3. Ansa och skiva stjälksellerin tunt. Grovhacka basilikan. Rosta mandlarna gyllenbruna i en stekpanna med lite salt.
  4. Blanda den nykokta pastan med avokado, stjälkselleri, basilika, mandel, olivolja, pressad vitlök och pastavattnet. Krydda med
    salt och peppar.
  5. Servera pastan med antipasto.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på antipaston. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fryst avokado
  • 4 port pasta (gärna trottole)
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl skalad mandel
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl pastavatten
  • 2 förp antipasto, t.ex. lufttorkad skinka och bresaola (à 120 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2854 kJ / 682 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer