Pasta rosso med bönsallad
Den här pasta rosson med bönsallad är en krämig rätt med smak av chili och den färgglada salladen är ett perfekt tillbehör. Den kokta pastan blandas med tomatsåsen som fått smak från de frästa grönsakerna. Därefter förbereds bönsalladen som är tillbehöret i denna rätt. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016
Ingredienser
4 portioner
Pasta
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
5 morötter (5 morötter motsvarar ca 400 g)
1 msk olja
390 g krossade tomater
2 dl lätt crème fraiche (paprika/chili)
4 port pasta (gärna route)
1/2 kruka oregano
salt
peppar
Bönsallad
380 g stora vita bönor
1/2 rödlök
65 g rucola
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2165 KJ / 517 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater77 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
This is good! Använde krossade tomater med vitlök i, och hällde i lite soja efter smak, väldigt mättande! Kind of basic though.
Freja
2021-12-13Stekte bacon till då blev det gott
Ann-theres
2015-04-15Är vanligtvis en riktig "köttnisse", men det här var utan tvekan en av dom bästa rätterna än så länge i kassens historia. De rivna morötterna gjorde (vilka jag ökade på lite) att det kändes väldigt matigt.
Mikael
2015-04-15