Pasta rosso med bönsallad

53
3
Pasta rosso med bönsallad

Den här pasta rosson med bönsallad är en krämig rätt med smak av chili och den färgglada salladen är ett perfekt tillbehör. Den kokta pastan blandas med tomatsåsen som fått smak från de frästa grönsakerna. Därefter förbereds bönsalladen som är tillbehöret i denna rätt. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016

Pasta rosso med bönsallad

Ingredienser

4 portioner

Pasta

1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
5 morötter (5 morötter motsvarar ca 400 g)
1 msk olja
390 g krossade tomater
2 dl lätt crème fraiche (paprika/chili)
4 port pasta (gärna route)
1/2 kruka oregano
salt och peppar

Bönsallad

380 g stora vita bönor
1/2 rödlök
65 g rucola
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Om man är känslig för stark mat så kan man börja med hälften av crème fraichen och späda med 1 dl mjölk (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Freja

2021-12-13

This is good! Använde krossade tomater med vitlök i, och hällde i lite soja efter smak, väldigt mättande! Kind of basic though.

Ann-theres

2015-04-15

Stekte bacon till då blev det gott

Mikael

2015-04-15

Är vanligtvis en riktig "köttnisse", men det här var utan tvekan en av dom bästa rätterna än så länge i kassens historia. De rivna morötterna gjorde (vilka jag ökade på lite) att det kändes väldigt matigt.

Näringsvärde per portion

Energi 2165 KJ / 517 kCal
Fett 13 g
Salt 3 g
Kolhydrater 77 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden