Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Macka med bönspread, tomat och ruccola

En vegetarisk macka med en spread gjord på vita bönor smaksatt med basilika, vitlök och parmesan är härligt att ha med sig på utflykten. Bönröran är ett skönt grönt pålägg som också passar utmärkt som dipp till fredagsmys eller som tillbehör till kött och fågel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva vitlöken. Riv det yttersta av skalet på citronen. Plocka av basilikabladen. Riv osten fint.
  2. Mixa bönor, vitlök, citronskal, basilika, parmesan, olivolja och vatten i en food processor till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skiva tomaterna. Dela bröden i halvor på längden.
  4. Lägg ihop bröden med bönspread, tomater och ruccola.

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt  bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g kokta vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 2 tomater (gärna bifftomater)
  • 4 portionsbröd (gärna ciabatta)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1537 kJ / 368 kCal