Macka med bönspread, tomat och ruccola
En vegetarisk macka med en spread gjord på vita bönor smaksatt med basilika, vitlök och parmesan är härligt att ha med sig på utflykten. Bönröran är ett skönt grönt pålägg som också passar utmärkt som dipp till fredagsmys eller som tillbehör till kött och fågel.
Ingredienser
4 portioner
ca 1 förp kokta vita bönor (à ca 380 g)
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 kruka basilika
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
2 tomater (gärna bifftomater)
4 portionsbröd (gärna ciabatta)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1537 KJ / 368 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater42 g
Protein17 g
Kommentar
Oj, så fräscht & gott - samt snabbt fixat!
Cecilia
2020-09-26