Macka med bönspread, tomat och ruccola

6
1
Macka med bönspread, tomat och ruccola

En vegetarisk macka med en spread gjord på vita bönor smaksatt med basilika, vitlök och parmesan är härligt att ha med sig på utflykten. Bönröran är ett skönt grönt pålägg som också passar utmärkt som dipp till fredagsmys eller som tillbehör till kött och fågel.

Macka med bönspread, tomat och ruccola

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g kokta vita bönor
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 kruka basilika
1 dl riven parmesan
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
salt och svartpeppar
2 tomater (gärna bifftomater)
4 portionsbröd (gärna ciabatta)
65 g rucola

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt  bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Cecilia

2020-09-26

Oj, så fräscht & gott - samt snabbt fixat!

Näringsvärde per portion

Energi 1537 KJ / 368 kCal
Fett 12 g
Salt 7 g
Kolhydrater 42 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden