Lunchmacka med bönspread | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Lunchmacka med bönspread

En len bönspread gör detta till en riktigt matig, vegetarisk macka, som passar utmärkt som picknickmat. Paprika och ruccola gör den sedan ännu grönare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och riv vitlöksklyftan. Skölj och riv det yttersta skalet av citronen.
  2. Mixa bönor, vitlök, citronskal och cream cheese. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  3. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  4. Dela Morots- och palsternacksbröden (alt vanligt bröd) och fyll dem med bönspread, paprika och ruccola.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 rutor morots- och palsternacksbröd, alt vanligt bröd (se länk nedan under steg 4)
  • 400 g kokta vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 200 g cream cheese
  • salt och svartpeppar
  • 1 gul eller röd paprika
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / 291 kCal