Rostad zucchini med vita bönor och fetaost
Rosta zucchini i ugn tills mjuk och saftig, blanda med vita bönor och en örtig dressing med sardeller, vitlök, persilja och gräslök. Toppa den gröna härligheten med smulad fetaost och servera som ett fräscht tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
4 portioner
2 zucchini (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
Dressing
4 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad gräslök
salt
svartpeppar
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1503 KJ / 358 kCal
Fett27 g
Salt2.2 g
Kolhydrater14 g
Protein12 g
Kommentarer
Man kan byta sardeller mot soltorkade tomater. Tror också att extra grill av zucchinin är prima. Servera med ris eller risoni (enkelt) så både bönor och fetaost innehåller gott om protein. Tycker dessutom det räcker med bladpersilja om man inte odlar både dill och persilja själv!
Malin
2024-09-07Mycket gott! Öka på mängden citron om man gillar syra och va inte snål med svartpepparn. Jag tog också i lite mer zucchini och grillade den ganska hårt.
Maria
2024-09-04Det bästa tillbehöret till kantarell-mackor, sååå så gott!
Nellie
2024-09-04