Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Girasole med zuccini, paprika, oliver och broccoli

Girasole med zucchini, paprika, oliver och broccoli är ett läckert recept som går i den italienska flaggans färger. Girasole är fylld pasta som gör sig extra bra till salami och riven parmesan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt oliverna rinna av. Koka upp pastasåsen, lägg i oliver och broccoli.
  2. Koka girasole enligt anvisningen på förpackningen. Lyft försiktigt över pastan i såsen när den är färdigkokt. Blanda pasta, sås och grönsaker försiktigt, späd ev. med lite kokvatten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera pastan med hyvlad parmesan och salami.

För alla

Gör glutenfri: använd vanligt glutenfri pasta.
Gör laktosfri: den fyllda pastan innehåller laktos. Byt ev ut mot pasta utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut den fyllda pastan mot vanlig pasta utan mjölkprotein.
Gör ägg: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g kalamataoliver
  • 420 g pastasås zucchini och paprika
  • 2 dl tinade små fina broccolibuketter
  • 2 paket girasole, fylld pasta
  • salt och peppar
Till servering
  • 100 g flagad parmesanost
  • 20 tunna skivor salami
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?