Pestobakad fisk och halloumi med rostad blomkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pestobakad fisk och halloumi med rostad blomkål

Kvällens middag är en festlig fiskrätt med ugnsrostad blomkål, potatis och paprika fulla av underbara smaker. Den milda torsken och salta haloumin piffas upp av den smarriga peston och får en krispig gyllene yta av ströbrödet. Servera allt med en svalkande sås gjord på crème fraiche och pesto och ät er mätta och belåtna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Grönsaker: Ansa och plocka blomkålen i mindre buketter. Skala löken, skär den och potatisen i klyftor. Blanda allt i en bunke med olivoljan, salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen först ca 15 minuter.
  3. Dela kärna ur och skär paprikan i bitar.
  4. Fisk: Salta och peppra fisken. Skär halloumin i skivor. Bred peston på ena sidan av fisken och halloumin och strö på ströbrödet. Lägg fisken, halloumin och paprikan på potatisplåten och stek ytterligare ca 10 minuter.
  5. Sås: Blanda crème fraiche och pesto. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  6. Servera fisken och halloumin med grönsakerna och såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd halloumi och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i peston.

Tips

Rosta blomkålen med chiliflakes och pressa gärna över lite citronsaft på det ny rostade grönsakerna.

Ingredienser

Portioner: 4
Grönsaker
  • 1 blomkål
  • 1 gul lök
  • 600 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd paprika
Fisk
  • 400 g torskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g halloumiost
  • 1/2 dl pesto
  • 2 msk ströbröd
Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl pesto
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2618 kJ / 626 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept