Kvällens middag är en festlig fiskrätt med ugnsrostad blomkål, potatis och paprika fulla av underbara smaker. Den milda torsken och salta haloumin piffas upp av den smarriga peston och får en krispig gyllene yta av ströbrödet. Servera allt med en svalkande sås gjord på crème fraiche och pesto och ät er mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd halloumi och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i peston.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Men håller med om att det var lite snålt med fisk. Men det kan man ju lägga till om man vill. Supergott med halloumin och blomkålen!
Linda
2017-01-20Lite för lite fisk för 4. Vi gillade inte heller fisk med halloumi, men det är ju en smaksak. Men halloumi tyckte dottern var en gnisslig ost. Kanske bättre med mozzarella eller Västerbotten... tillbehören var däremot jättegoda!
Ulla
2017-01-15Lite snålt med fisk gör 4 pers
Niklas
2017-01-10