Pestolax i ugn med potatismos

20
4
Pestolax i ugn med potatismos

Ljuvligt fräsch pestolax som serveras med fluffigt potatismos, krispiga sockerärter och syrlig citron! Laxen fylls med pesto och tillagas i ugn vilket ger den en härligt saftig konsistens. En utsökt rätt som är både vacker och välsmakande.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2013

Pestolax i ugn med potatismos

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar lax
900 g potatis
salt och peppar
3/4 dl pesto
1 citron
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
2 msk smör eller margarin
150 g sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. Kan innehålla mjölkprotein. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: om peston innehåller parmesanost, så tänk på att känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Erik

2020-01-28

Ha inte salt i vattnet när du kokar potatis till mos. Det gör att moset blir klistrigt. Salta efter istället

Josefine

2016-05-12

Är inget fan av lax i vanliga fall men den här enkla rätten föll mig verkligen på läppen.

Inga-lill

2013-09-09

Riktigt god och lättlagad. Blev lite av en favorit, kommer garanterat göra den igen

Näringsvärde per portion

Energi 2745 KJ / 655 kCal
Fett 35.2 g
Kolhydrater 46.1 g
Protein 35.2 g
Läs mer om näringsvärden