Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tagliatelle med kyckling, fetaost och rödlök

En fräsch pastarätt som är enkel och snabb att tillaga gör du av tagliatelle med kyckling, fetaost och rödlök. Blanda i en påse färsk bladspenat i pastan och servera med sallad och bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala vitlök och lök, hacka eller riv vitlöken och skiva löken. Skär kycklingfilén i strimlor.
  3. Stek kyckling, vitlök och lök i olivoljan i 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda detta med pastan, smulad fetaost och färsk bladspenat.
  5. Servera pastan med bröd och sallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: en viss mängd fetaost kan ev tålas. Uteslut den annars.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: använd glutenfri pasta och kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port tagliatelle
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost
  • 1 påse färsk bladspenat (à ca 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2819 kJ / 674 kCal
Läs mer om näringsvärden