Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Potatissallad med rucola och kassler

En utsökt sommarmåltid är denna potatissallad smaksatt med soltorkade tomater, rödlök och rucola. Säsongens färskpotatis passar bra ihop med den stekta kasslern.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk.
  2. Strimla tomaterna. Skala och skär tunna klyftor av löken.
  3. Lägg senapen i en skål. Tillsätt oljan lite i taget under vispning och vispa ner vattnet. Pressa i vitlöken och smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg den varma potatisen i en skål tillsammans med tomater och rödlök. Blanda ner dressingen. Vänd ner rucolan.
  5. Skär kasslern i skivor och stek den i matfettet några minuter på varje sida.
  6. Servera potatissalladen med kasslern och knäckebröd.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 5 soltorkad tomat i olja
  • 2 rödlökar
  • 65 g ruccolasallad
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 500 g kassler
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2285 kJ / 546 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer