Pasta med tomat- och olivsås med tre olika toppingar
Detta är en perfekt rätt att göra storkok av. Tomat- och olivsåsen är en underbart god och bra grund som toppas med någon av följande favoriter; marinerad tonfisk, skinka och nötter eller mozzarella med basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
2 burkar krossade tomater (à 400-500 g)
1 dl vatten
100 g svarta oliver
320 g kokt pasta
Marinerad tonfisk
400 g tonfisk i vatten
1 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
Skinka och nötter
50 g pinjenötter/ mandel
12 skivor lufttorkad skinka
Mozzarella med basilika
250 g mozzarella
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Välj 1 av följande toppingar till pasta, tomat- och olivsåsen.
Topping: Marinerad tonfisk
Topping: Skinka och nötter
Topping: Mozzarella med basilika
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Halverade socker och vinägermängden, blev mer lagom så. Tog det jag hade hemma til ,gröna oliver, skinka och fetost, gott.
Anna
2007-05-24Mycket god tomatsås bra att göra stor mängd till att frysa in i lagom portioner har provat den med mozzarella och basilika den blir som en marinad och det är lättlagat
Helene
2006-02-14Tyckte att tomatsåsen blev lite i sötaste laget. Inte riktigt van vid den smaken på en tomatsås men tänker prova receptet igen men med mindre socker.
Emelie
2005-10-28