Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pasta med tomat- och olivsås med tre olika toppingar

Detta är en perfekt rätt att göra storkok av. Tomat- och olivsåsen är en underbart god och bra grund som toppas med någon av följande favoriter; marinerad tonfisk, skinka och nötter eller mozzarella med basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Välj 1 av följande toppingar till pasta, tomat- och olivsåsen.

  1. Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Fräs den utan att den tar färg i en kastrull med olivoljan. Häll i sockret och vinägern och låt det sjuda en liten stund.
  2. Häll i de krossade tomaterna och vattnet. Låt sjuda i 15 minuter.
  3. Hacka eller strimla oliverna och lägg dem i såsen före servering. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt pasta.


Topping: Marinerad tonfisk

  1. Häll vattnet av tonfisken.
  2. Tvätta citronen noga och riv skalet med fina sidan av rivjärnet. Pressa saften ur citronen och blanda saft, skal och olivolja med tonfisken.
  3. Salta och peppra tonfisken och låt den stå och dra ett par minuter före servering.


Topping: Skinka och nötter

  1. Rosta nötterna i varm stekpanna med lite salt tills de är gyllenbruna.
  2. Servera skinkan och de rostade nötterna till pastan.


Topping: Mozzarella med basilika

  1. Skär mozzarellan i mindre bitar.
  2. Strimla basilikan och blanda med mozzarellan och olivoljan. Krydda med salt och svartpeppar och servera.

För alla

Pasta med tomat- och olivsås: Fri från mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Marinerad tonfisk: Fri från gluten, mjölk och ägg.
Skinka och nötter: Fri från gluten, mjölk och ägg.
Mozzarella med basilika: Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt mozzarellan mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 burkar krossade tomater (à 400-500 g)
  • 1 dl vatten
  • 100 g svarta oliver
  • 320 g kokt pasta
Marinerad tonfisk
  • 400 g tonfisk i vatten
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Skinka och nötter
  • 50 g pinjenötter/ mandel
  • 12 skivor lufttorkad skinka
Mozzarella med basilika
  • 250 g mozzarella
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer