Linsragu med soltorkad tomat och selleri

17
2 Klimatsmart
Linsragu med soltorkad tomat och selleri

Låt en linsragu med soltorkad tomat och selleri bli kvällens smakrika måltid. Koka strozzapretipasta och fräs ihop grönsakerna i olivolja och smaksätt med vin och buljong. Rör ned linser och tomater och servera sedan linsragun med pastan och en krispig mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018

Linsragu med soltorkad tomat och selleri

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna strozzapreti)
1
gul lök
1
aubergine
200 g
selleristjälkar
2 msk
olivolja
1 dl
röda linser
2 dl
rött matlagningsvin
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
-
salt
-
peppar
65 g
mâchesallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Christian

2021-05-02

Helt oätbart. Gjord efter konstens alla regler men skulle hellre äta en myrstack än detta igen.

Nina

2021-04-25

Helt ok. Blev rätt murrigt i smaken och tråkigt i färgen.

Näringsvärde per portion

Energi 2016 KJ / 482 kCal
Fett 14 g
Salt 2.66 g
Kolhydrater 63 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept