Linsragu med soltorkad tomat och selleri
Låt en linsragu med soltorkad tomat och selleri bli kvällens smakrika måltid. Koka strozzapretipasta och fräs ihop grönsakerna i olivolja och smaksätt med vin och buljong. Rör ned linser och tomater och servera sedan linsragun med pastan och en krispig mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna strozzapreti)
1 gul lök
1 aubergine
200 g selleristjälkar
2 msk olivolja
1 dl röda linser
2 dl rött matlagningsvin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
salt
peppar
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2016 KJ / 482 kCal
Fett14 g
Salt2.66 g
Kolhydrater63 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vill inte förnärma skaparen. Men jag måste tyvärr säga att jag inte rekommenderar det här receptet.
Emy
2023-01-20Helt oätbart. Gjord efter konstens alla regler men skulle hellre äta en myrstack än detta igen.
Christian
2021-05-02Helt ok. Blev rätt murrigt i smaken och tråkigt i färgen.
Nina
2021-04-25