Pasta med zucchini och spenat
Snabblagad och enkel men ändå smakrik är denna grönsakspasta med både zucchini, grillad paprika och spenat. Tillsätt lite grädde och pastan blir precis lagom krämig. Toppa gärna med parmesan och solroskärnor och kanske några drag med pepparkvarnen.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 förp grillad paprika (à 530 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
1 citron (finrivet skal och saft)
4 port pasta (gärna fusilli)
2 förp babyspenat (à 65 g)
Till servering
riven parmesan eller annan lagrad hårdost
rostade solrosfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2493 KJ / 594 kCal
Fett33 g
Salt1.2 g
Kolhydrater61 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Agneta
2022-04-28Helt fantastisk, om du gillar citron och jag älskar citron. Har gjort den här pastan säkert 20 ggr och tröttnar aldrig.
Anna maria
2022-02-07Alldeles för mycket citronsmak! Ingen gillade det tyvärr. Ska försöka göra om den utan citronen.
Barbara
2022-01-05