Snabblagad och enkel men ändå smakrik är denna grönsakspasta med både zucchini, grillad paprika och spenat. Tillsätt lite grädde och pastan blir precis lagom krämig. Toppa gärna med parmesan och solroskärnor och kanske några drag med pepparkvarnen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ax parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Näringsvärdet är beräknat med vispgrädde exkl parmesanost och solrosfrön.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Agneta
2022-04-28Helt fantastisk, om du gillar citron och jag älskar citron. Har gjort den här pastan säkert 20 ggr och tröttnar aldrig.
Anna maria
2022-02-07Alldeles för mycket citronsmak! Ingen gillade det tyvärr. Ska försöka göra om den utan citronen.
Barbara
2022-01-05