Pasta med zucchini och spenat

6
0
Pasta med zucchini och spenat

Snabblagad och enkel men ändå smakrik är denna grönsakspasta med både zucchini, grillad paprika och spenat. Tillsätt lite grädde och pastan blir precis lagom krämig. Toppa gärna med parmesan och solroskärnor och kanske några drag med pepparkvarnen.

Skriv ut
Pasta med zucchini och spenat

Ingredienser

4 portioner
2
vitlöksklyftor
1
gul lök
1
zucchini (à ca 300 g)
1/2
förp grillad paprika (à 530 g)
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
vispgrädde eller matlagningsgrädde
1
citron (finrivet skal och saft)
4
port pasta (gärna fusilli)
2
förp babyspenat (à 65 g)

Till servering

riven parmesanost
rostade solrosfrön

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ax parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Näringsvärdet är beräknat med vispgrädde exkl parmesanost och solrosfrön.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2493 KJ / 594 kCal
Fett 33 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept