Pasta med vinterpesto

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
1Klimatsmart
Pasta med vinterpesto

Pasta med vinterpesto är rätt med smaker från Italien. Koka tagliatelle och broccoli och blanda med en hemmagjord pesto med persilja, valnötter, parmesan, skalad vitlök och olja. Servera med riven parmesan och därmed pasta.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Pasta med vinterpesto

Ingredienser

4 portioner
2 krukor persilja
2 dl valnötter
1 dl färsk riven parmesan
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
salt
peppar
250 g broccoli
3 tomater
4 port tagliatelle

Gör så här

Näringsberäkningen gäller inkl parmesan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jättegod och nyttig! Bra vegetariskt alternativ.

Cristina

2022-12-18

Näringsvärde per portion

Energi2774 KJ / 663 kCal
Fett38 g
Salt0.29 g
Kolhydrater58 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Broccolisallad
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Masserad broccoli med ädelostyoghurt
Betyg 3.7 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccoli- och prästostpaj med fänkålsfrö
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli- och fetaostsallad
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med broccolisås och korv
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga