Pasta med vinterpesto

8
0 Klimatsmart
Pasta med vinterpesto

Pasta med vinterpesto är rätt med smaker från Italien. Koka tagliatelle och broccoli och blanda med en hemmagjord pesto med persilja, valnötter, parmesan, skalad vitlök och olja. Servera med riven parmesan och därmed pasta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Pasta med vinterpesto

Ingredienser

4 portioner
2
krukor persilja
2 dl
valnötter
1 dl
färsk riven parmesanost
1
vitlöksklyfta
1 dl
olivolja
-
salt och peppar
250 g
broccoli
3
tomater
4
port tagliatelle

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano. Välj pasta utan ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen gäller inkl parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2774 KJ / 663 kCal
Fett 38 g
Salt 0.29 g
Kolhydrater 58 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept