Broccoli- och prästostpaj med fänkålsfrö

1
1
Broccoli- och prästostpaj med fänkålsfrö

Broccolipaj som är enkel att laga, den fylls med fräsch broccoli och äggstanning som får en spännande, och lite annorlunda smak, av fänkålsfrö. Toppa pajen med krispig mangold och grovhackade valnötter som du gärna rostar i en torr stekpanna för extra god smak.

Skriv ut
Broccoli- och prästostpaj med fänkålsfrö

Ingredienser

4 portioner
250 g
broccoli
2 tsk
fänkålsfrö
150 g
riven prästost (150 g motsvarar ca 3 dl)
4
ägg
1 1/2 dl
mjölk
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 msk
smör
250 g
färsk pajdeg
1 dl
valnötter
65 g
röd mangold

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matlagningsgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Rosta gärna valnötterna i en torr stekpannan innan de grovhackas.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Mikael

2021-08-02

Bytte fänkålsfrö mot mortlad rosmarin, då sambon inte klarar av lakritssmaken. Blev väldigt gott! Mitt tips är att salta äggstanningen försiktigt då präsosten också agerar smakförstärkare.

Näringsvärde per portion

Energi 2897 KJ / 692 kCal
Fett 49 g
Salt 2 g
Kolhydrater 32 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept