Broccoli- och prästostpaj med fänkålsfrö
Broccolipaj som är enkel att laga, den fylls med fräsch broccoli och äggstanning som får en spännande, och lite annorlunda smak, av fänkålsfrö. Toppa pajen med krispig mangold och grovhackade valnötter som du gärna rostar i en torr stekpanna för extra god smak.
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
2 tsk fänkålsfrö
150 g riven prästost (150 g motsvarar ca 3 dl)
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör
250 g färsk pajdeg
1 dl valnötter
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2897 KJ / 692 kCal
Fett49 g
Salt2 g
Kolhydrater32 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fänkålssmaken tar tyvärr över. Men om man skippar den eller byter ut mot annan krydda är det en fin paj.
Jenny
2021-09-13Bytte fänkålsfrö mot mortlad rosmarin, då sambon inte klarar av lakritssmaken. Blev väldigt gott! Mitt tips är att salta äggstanningen försiktigt då präsosten också agerar smakförstärkare.
Mikael
2021-08-02