Pasta med kalkon och kapris
Pasta med kalkon och kapris är en lättlagad pastarätt med fina smaker av lök, broccoli, persilja, kapris och rökt kalkon. Crème fraiche ger pastan en härligt krämig konsistens och denna trevliga vardagsrätt kan avnjutas när som helst i veckan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna tagliatelle
300 g broccoli
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
2 dl lätt crème fraiche
2 msk hackad persilja
3 msk kapris
salt och peppar
300 g skivad rökt kalkon
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2114 KJ / 506 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott recept! Kaprisen är pricken över i.
Anders
2014-03-25