Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med kalkon och kapris

Pasta med kalkon och kapris är en lättlagad pastarätt med fina smaker av lök, broccoli, persilja, kapris och rökt kalkon. Crème fraiche ger pastan en härligt krämig konsistens och denna trevliga vardagsrätt kan avnjutas när som helst i veckan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt broccolin koka med när det återstår ca 3 minuter av pastans koktid.
  2. Skala och strimla lök och vitlök tunt. Fräs det i oljan i en stor panna. Vänd ner crème fraichen och dra av från värmen.
  3. Blanda pasta och broccoli med crème fraichen. Vänd ner persilja och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla kalkonen.
  5. Servera pastan med kalkon.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 300 g broccoli
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk kapris
  • salt och peppar
  • 300 g skivad rökt kalkon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2022 kJ / 484 kCal