Masserad broccoli med ädelostyoghurt
Rå broccoli, kan man äta det? Absolut! Särskilt om du först lägger den i en plastpåse, tillsätter olja, salt och sedan masserar utanpå påsen tills broccolin mjuknar något. Blanda med färska böngroddar och ringla över en pikant ädelostdressing. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4 portioner
2 broccoli (à 250 g)
1/2 rödlök
2 msk olivolja
1 tsk salt
3 dl groddade eller kokta mungbönor
Ädelostyoghurt
140 g ädelost
2 dl matyoghurt (10 %)
Till servering
1 dl grovhackade valnötter (gärna rostade)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1516 KJ / 362 kCal
Fett28 g
Salt2.68 g
Kolhydrater10 g
Protein16 g
Kommentar
Jättegott!
Johanna
2020-07-18