Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Masserad broccoli med ädelostyoghurt

Rå broccoli, kan man äta det? Absolut! Särskilt om du först lägger den i en plastpåse, tillsätter olja, salt och sedan masserar utanpå påsen tills broccolin mjuknar något. Blanda med färska böngroddar och ringla över en pikant ädelostdressing. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär broccolin i små buketter och stammen i mindre bitar. Skala och skiva löken.
  2. Lägg broccoli och lök i dubbla plastpåsar. Tillsätt olja och salt.
  3. Massera broccolin med händerna tills den mjuknar. Blanda med groddar/mungbönor.
  4. Yoghurt: Smula osten i en bunke och blanda med yoghurten.
  5. Lägg upp broccoli och groddar/bönor på ett fat.
  6. Till servering: Servera med ädelostyoghurt och rostade valnötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut ädelost och matyoghurt mot laktosfria alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ädelost och matyoghurt mot mjölkproteinfria alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl groddade eller kokta mungbönor
Ädelostyoghurt
  • 140 g ädelost
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
Till servering
  • 1 dl grovhackade valnötter (gärna rostade)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1516 kJ / 362 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer