Masserad broccoli med ädelostyoghurt

Betyg 3.7 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Masserad broccoli med ädelostyoghurt

Rå broccoli, kan man äta det? Absolut! Särskilt om du först lägger den i en plastpåse, tillsätter olja, salt och sedan masserar utanpå påsen tills broccolin mjuknar något. Blanda med färska böngroddar och ringla över en pikant ädelostdressing. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Masserad broccoli med ädelostyoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 broccoli (à 250 g)
1/2 rödlök
2 msk olivolja
1 tsk salt
3 dl groddade eller kokta mungbönor

Ädelostyoghurt

140 g ädelost
2 dl matyoghurt (10 %)

Till servering

1 dl grovhackade valnötter (gärna rostade)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.36 personer har röstat

Kommentar

Jättegott!

Johanna

2020-07-18

Näringsvärde per portion

Energi1516 KJ / 362 kCal
Fett28 g
Salt2.68 g
Kolhydrater10 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Tortellini med ädelostsås
Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tylö sandwich – grillad kavring med päron och ädelost
Betyg 3.4 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spenatsallad med valnötter, russin och ädelost
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vintersallad med grönkål, druvor, valnötter och ädelostdressing
Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Flatbread med ädelost och rödlök
Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Päron- och ädelostflarn
Betyg 2.8 av 5.110 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad