Masserad broccoli med ädelostyoghurt
![Masserad broccoli med ädelostyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_124657/cf_259/masserad_broccoli_med_adelostyoghurt.jpg)
Rå broccoli, kan man äta det? Absolut! Särskilt om du först lägger den i en plastpåse, tillsätter olja, salt och sedan masserar utanpå påsen tills broccolin mjuknar något. Blanda med färska böngroddar och ringla över en pikant ädelostdressing. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
![Masserad broccoli med ädelostyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_124657/cf_259/masserad_broccoli_med_adelostyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 broccoli (à 250 g)
1/2 rödlök
2 msk olivolja
1 tsk salt
3 dl groddade eller kokta mungbönor
Ädelostyoghurt
140 g ädelost
2 dl matyoghurt (10 %)
Till servering
1 dl grovhackade valnötter (gärna rostade)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut ädelost och matyoghurt mot laktosfria alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ädelost och matyoghurt mot mjölkproteinfria alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1516 KJ / 362 kCal
Fett28 g
Salt2.68 g
Kolhydrater10 g
Protein16 g
Kommentar
Jättegott!
Johanna
2020-07-18