Pasta med vaxbönor och lufttorkad skinka
En smarrig, fräsch och krämig pasta kommer här! Denna serveras med vaxbönor, gräslök och lufttorkad skinka – smaker som gifter sig finfint med varandra. Klart på bara 20 minuter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 citron
4 port pasta (gärna trottole)
500 g frysta vaxbönor
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp lufttorkad skinka (à 120 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2164 KJ / 518 kCal
Fett16 g
Salt2.5 g
Kolhydrater64 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tråkigt och smaklöst, duger inte ens som rester.
Emelie
2022-03-07Ganska smaklöst, och alldeles för lite skinka.
Monica
2022-03-07Trist med snålt om skinka.
Anette
2022-03-07