Pasta med vaxbönor och lufttorkad skinka

7
3 Klimatsmart
Pasta med vaxbönor och lufttorkad skinka

En smarrig, fräsch och krämig pasta kommer här! Denna serveras med vaxbönor, gräslök och lufttorkad skinka – smaker som gifter sig finfint med varandra. Klart på bara 20 minuter!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022

Pasta med vaxbönor och lufttorkad skinka

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 citron
4 port pasta (gärna trottole)
500 g frysta vaxbönor
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp lufttorkad skinka (à 120 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. 
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Emelie

2022-03-07

Tråkigt och smaklöst, duger inte ens som rester.

Monica

2022-03-07

Ganska smaklöst, och alldeles för lite skinka.

Anette

2022-03-07

Trist med snålt om skinka.

Näringsvärde per portion

Energi 2164 KJ / 518 kCal
Fett 16 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 64 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden