Pasta med ugnsbakade grönsaker
Svårare än så här är det inte att laga pasta på italienska. Receptet kommer från Neapel och finns med i Bo Hagströms bok Viva la Pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012
Ingredienser
4 portioner
2 små zucchini
250 g plommontomater
2 dl urkärnade svarta oliver
1 msk kapris
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
300 g fusilloni
1 kruka basilika
30 g parmesan
För alla
Rätten är laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Olja i pastavattnet, det är frågan! Olja i vattnet gör ingen nytta – den flyter bara ovanpå.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1940 KJ / 464 kCal
Fett16.1 g
Kolhydrater60.6 g
Protein29.2 g
Kommentarer