Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med ugnsbakade grönsaker

Svårare än så här är det inte att laga pasta på italienska. Receptet kommer från Neapel och finns med i Bo Hagströms bok Viva la Pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela zucchinin i delar på längden, 1 del per portion. Skär bort kärnhuset och skär zucchinin i bitar. Dela tomaterna.
  3. Lägg zucchini, tomater, oliver, kapris och hela oskalade vitlöksklyftor i en ugnssäker form. Ringla över oljan. Salta och peppra.
  4. Ställ formen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka pastan 1 minut kortare tid än vad som anges på förpackningen. Häll av vattnet.
  6. Plocka bort vitlöken från grönsakerna. Lägg i grovt riven basilika. Vänd ner pastan i grönsakerna så att alla smaker blandas.
  7. Servera direkt från formen. Låt var och en riva parmesan över sin tallrik.

För alla

Rätten är laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Kockknepet: Olja i pastavattnet, det är frågan! Olja i vattnet gör ingen nytta – den flyter bara ovanpå.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 små zucchini
  • 250 g plommontomater
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 msk kapris
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 300 g fusilloni
  • 1 kruka basilika
  • 30 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 464 kCal