Caponata | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Caponata

Caponata är en siciliansk grönsaksröra som smakar lite syrligt av en skvätt vinäger. Röran innehåller även kapris och gula russin som ger en härlig smakbrytning mellan sött och salt. Ät caponatan ljummen eller kall på bröd, eller som grilltillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Skär aubergine, zucchini och paprika i cm-stora bitar. Skär sellerin i cm-tjocka skivor. 
  3. Fräs lök, vitlök och grönsaker i oljan i en stor gryta i omgångar tills det får lite färg.
  4. Tillsätt tomaterna. Låt sjuda på svag värme utan lock ca 30 minuter. Rör då och då.
  5. Tillsätt kapris oliver, russin och vinäger. Smaka av med socker, salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten aubergine (à ca 300 g)
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 2 paprikor i olika färger
  • 2 selleristjälkar
  • 1/2 dl olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 3 msk kapris
  • 2 dl gröna oliver med kärnor
  • 3 msk gula russin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1004 kJ / 240 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept