Caponata
Caponata är en siciliansk grönsaksröra som smakar lite syrligt av en skvätt vinäger. Röran innehåller även kapris och gula russin som ger en härlig smakbrytning mellan sött och salt. Ät caponatan ljummen eller kall på bröd, eller som grilltillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten aubergine (à ca 300 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
2 paprikor i olika färger
2 selleristjälkar
1/2 dl olivolja
500 g passerade tomater
3 msk kapris
2 dl gröna oliver med kärnor
3 msk gula russin
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1004 KJ / 240 kCal
Fett14 g
Salt4 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Kommentarer
Caponata är en sommar favorit hos oss. Alla som får den älskar den! Katy
Kathryn ann
2024-06-27Fantastiskt gott! Mkt hackande och behöver koka en stund, men det är det värt. Skippade russin men annars precis som i receptet
Elsa
2023-01-09