Caponata

16
0
Caponata

Caponata är en siciliansk grönsaksröra som smakar lite syrligt av en skvätt vinäger. Röran innehåller även kapris och gula russin som ger en härlig smakbrytning mellan sött och salt. Ät caponatan ljummen eller kall på bröd, eller som grilltillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Caponata

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten aubergine (à ca 300 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
2 paprikor i olika färger
2 selleristjälkar
1/2 dl olivolja
500 g passerade tomater
3 msk kapris
2 dl gröna oliver med kärnor
3 msk gula russin
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1004 KJ / 240 kCal
Fett 14 g
Salt 4 g
Kolhydrater 20 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden