Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Krämig pasta med köttbullar

Snabb och lättlagad middag och en trevlig variant på husmanskost. Pastan kokas och blandas med mjölk, smaksatt crème fraiche och tomater. Smarriga köttbullar och gurkstavar blir perfekta tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Stek köttbullarna i matfettet i en stekpanna ca 8 minuter på då och då. Rulla runt dem då och då.
  3. Dela gurkan och skär den i stavar. Dela tomaterna i halvor.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Rör ner mjölk, crème fraiche och tomater och låt det bli varmt.
  5. Servera pastan med köttbullar och gurka.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos. Använd laktosfri naturell crème fraiche och krydda extra med örter.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och krydda extra med örter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna fusilloni
  • ca 600 g färska köttbulle
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl lätt crème fraiche (franska örter)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2693 kJ / 645 kCal