Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strömming på medelhavsvis

Med panerade strömmingsfiléer, tomater, squash och lökar skapar du denna underbara strömming på medelhavsvis. Denna fiskrätt kryddar du med kapris, oliver och basilikablad för den rätta smakens skull.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda fiskfiléerna på köttsidan med salt och peppar. Lägg ihop dem två och två med skinnsidan utåt. Vänd dem först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd.
  2. Stek dem några minuter på varje sida i olja eller smör.
  3. Skär tomaterna i klyftor och squashen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken.
  4. Hetta upp olja i en vid panna. Fräs lök, vitlök och squash i några minuter tills de mjuknat lite. Tillsätt tomater, kapris, basilika och oliver. Låt det bli genomvarmt. Krydda. Servera strömmingen med grönsaksfräs, kokt potatis och citronklyftor.

För alla

Gör glutenfri: uteslut vetemjölet och gör en enkelpanering med enbart glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: uteslut äggen till paneringen och välj äggfritt ströbröd.

Tips

För den som vill förenkla och tänka lite smalare räcker det med att vända strömmingsfiléerna i rågmjöl, ev utblandat med ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g strömmingsfiléer
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd till panering
  • 2 ägg till panering
  • olja eller smör till stekning
  • 4 tomater
  • 1 squash
  • 4 färska lökar (knipplök)
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 dl kapris (gärna stora)
  • 1 dl färska basilikablad
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer