Strömming på medelhavsvis
Med panerade strömmingsfiléer, tomater, squash och lökar skapar du denna underbara strömming på medelhavsvis. Denna fiskrätt kryddar du med kapris, oliver och basilikablad för den rätta smakens skull.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
4 portioner
400 g strömmingsfiléer
salt och peppar
1/2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd till panering
1 - 2 ägg till panering
olja eller smör till stekning
4 tomater
1 squash
4 färska lökar (knipplök)
8 vitlöksklyftor
1 dl kapris (gärna stora)
1 dl färska basilikablad
1 dl svarta oliver
1 citron
För alla
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet och gör en enkelpanering med enbart glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: uteslut äggen till paneringen och välj äggfritt ströbröd.
Gör så här
Tips
För den som vill förenkla och tänka lite smalare räcker det med att vända strömmingsfiléerna i rågmjöl, ev utblandat med ströbröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer