Citron- och chilikyckling med panzanella
Ett bra sätt att ta tillvara gammalt bröd är att göra den italienska bröd- och tomatsalladen panzanella - särskilt också med riktigt söta, solmogna tomater. Kycklinglår är en lite underskattad styckningsdetalj väl värd att laga oftare.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk chiliflakes
finrivet skal av 1 citron
900 g kycklinglår
Panzanella
1 ciabattabröd
6 kvisttomater
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
5 sardellfiléer i olja
4 msk vit balsamvinäger
4 msk olja
4 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 kruka basilika
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt somrig och god maträtt som är lätt att tillaga, ca 40 min. Citronen och chilin i marinaden ger kycklingen en fräsch smak med lite sting. Lite syrlig yoghurt att ringla över hade nog också smakat gott. Bröd i salladen var väldigt gott dock blir det lite bökigare om man ska ha matlåda. Då man nog inte vill tillsätta brödet förrens men ska äta. Men annars en jätte god rätt som jag rekommenderar starkt, blir nog att pröva på grillen i sommar. :)
Dan
2012-04-17Bröd i maten istället för pasta, ris eller potatis funkar ju hur bra som helst! Denna kycklingrätt är helt komplett i smak med sin sälta, syrlighet, sötma och med sting! Gott betyg från hela familjen!
Anna-karin
2012-04-15Perfekt matmängd till 4 personer Ser aptitligt och färggrant ut, Lätt att laga på 45 min.Första gången vi lagade lårfilé och vi blev mycket positivt överraskade. Mycket god både kyckling och sallad.Ett glas vin till förhöjde smaken ytterligare
Gudrun
2012-04-15