Citron- och chilikyckling med panzanella

2
19
Citron- och chilikyckling med panzanella

Ett bra sätt att ta tillvara gammalt bröd är att göra den italienska bröd- och tomatsalladen panzanella - särskilt också med riktigt söta, solmogna tomater. Kycklinglår är en lite underskattad styckningsdetalj väl värd att laga oftare.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Citron- och chilikyckling med panzanella

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk chiliflakes
finrivet skal av 1 citron
900 g kycklinglår

Panzanella

1 ciabattabröd
6 kvisttomater
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
5 sardellfiléer i olja
4 msk vit balsamvinäger
4 msk olja
4 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 kruka basilika
peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera brödet.                                
Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Dan

2012-04-17

Väldigt somrig och god maträtt som är lätt att tillaga, ca 40 min. Citronen och chilin i marinaden ger kycklingen en fräsch smak med lite sting. Lite syrlig yoghurt att ringla över hade nog också smakat gott. Bröd i salladen var väldigt gott dock blir det lite bökigare om man ska ha matlåda. Då man nog inte vill tillsätta brödet förrens men ska äta. Men annars en jätte god rätt som jag rekommenderar starkt, blir nog att pröva på grillen i sommar. :)

Anna-karin

2012-04-15

Bröd i maten istället för pasta, ris eller potatis funkar ju hur bra som helst! Denna kycklingrätt är helt komplett i smak med sin sälta, syrlighet, sötma och med sting! Gott betyg från hela familjen!

Gudrun

2012-04-15

Perfekt matmängd till 4 personer Ser aptitligt och färggrant ut, Lätt att laga på 45 min.Första gången vi lagade lårfilé och vi blev mycket positivt överraskade. Mycket god både kyckling och sallad.Ett glas vin till förhöjde smaken ytterligare