Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citron- och chilikyckling med panzanella

Ett bra sätt att ta tillvara gammalt bröd är att göra den italienska bröd- och tomatsalladen panzanella - särskilt också med riktigt söta, solmogna tomater. Kycklinglår är en lite underskattad styckningsdetalj väl värd att laga oftare.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och pressa ner vitlöken i en stor bunke. Blanda med olja, salt, chiliflakes och citronskal. Lägg ner kycklingen. Gnid in med kryddblandningen.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Låt stå framme ca 5 minuter.
  4. Panzanella: Skiva ciabattan. Lägg skivorna på ett ugnsgaller. Rosta dem mitt i ugnen ca 3 minuter tills de fått fin färg.
  5. Ställ in kycklingen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är klar. Skär ett snitt i den tjockaste delen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut.
  6. Skär tomaterna i grova bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka sardellerna.
  7. Vispa ihop vinäger, olja, vatten och salt i en stor skål. Vänd ner tomater, rödlök, vitlök, det rostade brödet, sardeller och basilikablad. Blanda väl. Mal över lite peppar.
  8. Servera kycklingen med bröd- och tomatsalladen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera brödet.                                
Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
  • finrivet skal av 1 citron
  • 900 g kycklinglår
Panzanella
  • 1 ciabattabröd
  • 6 kvisttomater
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 sardellfiléer i olja
  • 4 msk vit balsamvinäger
  • 4 msk olja
  • 4 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 kruka basilika
  • peppar
Lägg till i inköpslistan