Blomkålspuré med kikärtor, portabello och dukkah

7
2 Klimatsmart
Blomkålspuré med kikärtor, portabello och dukkah

Imponera med en krämig blomkålspuré med rostade kikärtor, portabellosvamp och kryddblandningen dukkah som tar smakerna till en helt ny nivå. En riktigt härlig kombination av krämigt, knaprigt och kryddigt. Så gott, så enkelt!

Skriv ut
Blomkålspuré med kikärtor, portabello och dukkah

Ingredienser

4 portioner

Blomkål- och potatispuré

500 g
potatis
500 g
blomkål
3 - 4 dl
havredryck DeLuxe (3%)
-
salt
-
peppar

Rostade kikärtor och portabello

2
burkar kikärtor (2 burkar motsvarar ca 500 g i avrunnen vikt)
500 g
portabellosvamp
2
vitlöksklyftor
-
olivolja
-
salt
-
peppar

Dukkah

3 tsk
hela kumminfrön
1/2 dl
sesamfrön
1 dl
riven kokos
3/4 tsk
salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölkdryck.
Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Josefin

2020-11-07

Sjukt jävla gott om man justerar kryddningen efter smak!!!

Mica

2019-09-23

När , var och hur tillsätter man kryddblandningen

Näringsvärde per portion

Energi 2062 KJ / 493 kCal
Fett 17 g
Salt 3.83 g
Kolhydrater 55 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept