Blomkålspuré med kikärtor, portabello och dukkah
Imponera med en krämig blomkålspuré med rostade kikärtor, portabellosvamp och kryddblandningen dukkah som tar smakerna till en helt ny nivå. En riktigt härlig kombination av krämigt, knaprigt och kryddigt. Så gott, så enkelt!
Ingredienser
4 portioner
Blomkål- och potatispuré
500 g potatis
500 g blomkål
3 - 4 dl havredryck DeLuxe (3%)
salt
peppar
Rostade kikärtor och portabello
2 burkar kikärtor (2 burkar motsvarar ca 500 g i avrunnen vikt)
500 g portabellosvamp
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt
peppar
Dukkah
3 tsk hela kumminfrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl riven kokos
3/4 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2062 KJ / 493 kCal
Fett17 g
Salt3.83 g
Kolhydrater55 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sjukt jävla gott om man justerar kryddningen efter smak!!!
Josefin
2020-11-07När , var och hur tillsätter man kryddblandningen
Mica
2019-09-23