Tomat- och auberginepasta med parmesan

5
0
Tomat- och auberginepasta med parmesan

En pastarätt med tomatsås fungerar faktiskt jämt! Här har färsen sällskap av tärnad aubergine, parmesan för sälta, och härligt nötig mâchesallad. Buon appetito!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Tomat- och auberginepasta med parmesan

Ingredienser

4 portioner
1
aubergine (à ca 300 g)
1
rödlök
2 msk
olivolja
500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
cayennepeppar
1
vitlöksklyfta
500 g
passerade tomater
4
port pasta (gärna cassarecce)
1 dl
hyvlad parmesanost
65 g
mâchesallad

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex Parmigiano Reggiano.

Gör så här

Tips

Stek auberginen med lite chiliflakes för extra hetta.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2751 KJ / 657 kCal
Fett 27 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept