Pasta med tomatsås och rostad aubergine

Pasta är den bästa vardagsmaten! Servera pastan med tomatsås, aubergine och persilja, och du har en supergod middag klar. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
4 portioner
Rostad aubergine
250 g aubergine
2 msk olivolja
2 krm salt
Tomatsås
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
4 port pasta (4 port motsvarar ca 300 g)
Till servering
1 dl hackad färsk eller fryst persilja
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:40:00
00:03:00
00:01:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1722 KJ / 412 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott! Körde färdig tomatsås med parmesan och kompletterade den med lök, basilika och vitlökspulver. Serverade med oliver och pumpafrön utöver persiljan plus en massa riven parmesan.
Eleonore
2025-07-23Riktigt gott! Rekommenderas! Istället för att rosta så stekte jag i olja och salt på.
Julia
2025-04-29Riktigt gott! Enkelt att tillaga.
Fredrika
2025-02-16