UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Pasta med tomatsås och rökt kalkon

Här har vi gjort det riktigt enkelt för er! Kvällens rätt innehåller endast fyra ingredienser och den är klar på ett nafs. Kalkonen skärs upp och värms i pastasåsen, och ihop med att den kokta pastan är färdig så är du nu klar framför spisen! Bra va?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm pastasåsen i en kastrull.
  3. Strimla kalkonen och rör ned i såsen, låt allt bli varmt.
  4. Servera pastan med såsen och tomaterna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Pressa en vitlöksklyfta i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 1 förp pastasås med mascarpone (à 420 g)
  • 2 förp rökt kalkon (à 120 g)
  • 250 g körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 2017 kJ / 481 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept