Paj med kalkon och majs
Kan paj vara enkel att laga? Javisst! Använder du dig av färdig pajdeg, lagar denna måltid nästan sig själv i ugnen. Majskorn och ihopvikta kalkonskivor omges av en äggstanning, och den färdiga pajen äts sen gärna ihop med söta körsbärstomater!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019
Ingredienser
4 portioner
250 g kyld pajdeg fullkorn
340 g majskorn
6 ägg
200 g tunnskivad kalkon
1 1/2 dl riven ost
Serveringsförslag
250 g körsbärstomater
Att ha hemma
2 1/2 dl mjölk
2 msk chilisås
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2771 KJ / 664 kCal
Fett37 g
Salt5 g
Kolhydrater40 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Pajskalet blir jättebränt i kanterna och resten simmar runt. Precis så var det förra gången också. Inte jättenöjd med just paj recepten.
Maria
2019-12-16Tiden stämmer inte alls. Vi har testat 3ggr med 27cm pajform. Skulle snarare säga 45 minuter än 25.
Daniel
2019-12-10Hej Daniel! Ja, det gäller ju att äggstanningen stelnat. Kan ta olika tid i olika ugnar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-12-11Åt den då pappan jobbade kväll... En mamma, en 5-åring och en 7-åring åt slut på pajen. Suverän tyckte vi alla tre!!
Katarina
2019-12-09