Paj med kalkon och majs

30
12
Paj med kalkon och majs

Kan paj vara enkel att laga? Javisst! Använder du dig av färdig pajdeg, lagar denna måltid nästan sig själv i ugnen. Majskorn och ihopvikta kalkonskivor omges av en äggstanning, och den färdiga pajen äts sen gärna ihop med söta körsbärstomater!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019

Paj med kalkon och majs

Ingredienser

4 portioner
250 g
kyld pajdeg fullkorn
340 g
majskorn
6
ägg
200 g
tunnskivad kalkon
1 1/2 dl
riven ost

Serveringsförslag

250 g
körsbärstomater

Att ha hemma

2 1/2 dl
mjölk
2 msk
chilisås
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta majsen i en stekpanna med lite chiliflakes för lite mer karaktär.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Maria

12/16/2019

Pajskalet blir jättebränt i kanterna och resten simmar runt. Precis så var det förra gången också. Inte jättenöjd med just paj recepten.

Daniel

12/10/2019

Tiden stämmer inte alls. Vi har testat 3ggr med 27cm pajform. Skulle snarare säga 45 minuter än 25.

Redaktionen ICAse

12/11/2019

Hej Daniel! Ja, det gäller ju att äggstanningen stelnat. Kan ta olika tid i olika ugnar. Hälsningar Michelle

Katarina

12/9/2019

Åt den då pappan jobbade kväll... En mamma, en 5-åring och en 7-åring åt slut på pajen. Suverän tyckte vi alla tre!!

Näringsvärde per portion

Energi 2771 KJ / 664 kCal
Fett 37 g
Salt 5 g
Kolhydrater 40 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept