UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Paj med kalkon och majs

Kan paj vara enkel att laga? Javisst! Använder du dig av färdig pajdeg, lagar denna måltid nästan sig själv i ugnen. Majskorn och ihopvikta kalkonskivor omges av en äggstanning, och den färdiga pajen äts sen gärna ihop med söta körsbärstomater!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg pajdegen i en pajform, ca 27 cm i diameter (för 4 port). Väljer du en annan storlek på formen kan tiden i ugnen behöva justeras.
  3. Låt majsen rinna av.
  4. Blanda ägg och mjölk och krydda med chilisås, salt och peppar.
  5. Bred ut majsen i pajskalet och häll över äggstanningen. Vik ihop kalkonskivorna och tryck ner i äggstanningen. Strö över osten.
  6. Tillaga pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  7. Serveringsförslag: Servera gärna pajen med körsbärstomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Rosta majsen i en stekpanna med lite chiliflakes för lite mer karaktär.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kyld pajdeg fullkorn
  • 340 g majskorn
  • 6 ägg
  • 200 g tunnskivad kalkon
  • 1 1/2 dl riven ost
Serveringsförslag
  • 250 g körsbärstomater
Att ha hemma
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2771 kJ / 664 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept