Moussaka med rökt kalkon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Moussaka med rökt kalkon

Tillaga din moussaka på ett annorlunda och spännande sätt! Potatis, aubergine och rökt kalkon varvas och sveps in i traditionell tomatsås. Efter att smakerna gottat ihop sig en stund i ugnen får du en härlig middag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och skiva lök, vitlök och potatis. Blanda pastasås, crème fraiche och vatten. Koka upp och lägg ner lök och potatis. Koka försiktigt till potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva auberginen tunt och stek dem i omgångar i olivoljan.
  4. Varva tomatsås, aubergine och kalkonskivor i en ugnssäker form. Avsluta med tomatsås.
  5. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Servera moussakan med sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g potatis
  • 1 förp pastasås (tomat och basilika, à 690 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 aubergine
  • 4 msk olivolja
  • 200 g skivad, rökt kalkon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2839 kJ / 679 kCal