Pasta med tomatsås och mozzarella

17
2
Pasta med tomatsås och mozzarella

En mustig tomatsås spelar huvudrollen i kvällens middag. Och hör hur enkel rätten är att tillaga: pasta och sojabönor kokas samtidigt som du steker vitlök innan du tillsätter pastasåsen och kryddar med oregano. De samlas sedan på samma tallrik ihop med mozzarella som du river och krispig rucola. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022

Pasta med tomatsås och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna spaghetti)
salt
250 g sojabönor
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
690 g pastasås basilika
2 tsk torkad oregano
3 förp mozzarella (à 125 g)
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Pressa i en vitlöksklyfta (för 4 port) i såsen och/eller krydda med chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Kenth

2020-10-26

Enkelt och gott, jag blandade inte ut pastasåsen med vatten

Alexandra

2020-05-28

Gott, men vattnigt.

Näringsvärde per portion

Energi 2691 KJ / 646 kCal
Fett 25 g
Salt 4 g
Kolhydrater 67 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden