UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Pasta med tomatsås och mozzarella

En mustig tomatsås var det här! Och hör hur enkel rätten är att tillaga: pasta och sockerärtor kokas på en platta, och på en annan kokas pastasåsen. De samlas sedan på samma tallrik ihop med bitar av mjuk mozzarella. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt sockerärtorna koka tillsammans med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden. 
  3. Värm pastasåsen och vattnet. 
  4. Skär eller riv osten i bitar.  
  5. Servera pastan med sås och mozzarella.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. 
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Pressa i en vitlöksklyfta (för 4 port) i såsen och/eller krydda med chiliflakes.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spriali tricolore)
  • 200 g frysta sockerärtor
  • 1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
Att ha hemma
  • 1/2 dl vatten
  • salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1897 kJ / 454 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept