Pasta med svartkålschips, morötter, rostade nötter med pestodip

Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Pasta med svartkålschips, morötter, rostade nötter med pestodip

Tortiglioni är en av de många varianter av pasta födda i Neapel. Det är en tubformad pastasort som funkar utmärkt till raffinerade såser – som den här härliga såsen med pesto rosso, yoghurt, curryfrästa morötter och svartkålschips.

Pasta med svartkålschips, morötter, rostade nötter med pestodip

Ingredienser

4 portioner
320 g pasta (gärna tortiglioni)
1/2 kg morötter (gärna i olika färger)
50 g smör
1 tsk curry
2 dl medelhavsyoghurt (10%)
1 burk pesto (gärna rosso)

Chips

100 g svartkål
2 msk grovhackade pistagenötter
olivolja

Till servering

1 dl riven parmesan

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3142 KJ / 750 kCal
Fett41 g
Salt1.22 g
Kolhydrater72 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta med tomatsås och svamp
    Betyg 4.4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig spaghetti med sparris och getost
    Betyg 3.7 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad