Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

Betyg 4.4 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

En riktig krämig ostsås med både pikant gorgonzola och len mascarpone är en dröm för smaklökarna. Den i Italien så uppskattade svartkålen utgör stommen i pastasåsen som är snabbt tillagad. En smakrik grön pastarätt som toppas med knapriga valnötter.

Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g svartkål
1 msk olivolja
100 g gorgonzolaost
1 dl mascarponeost
2 dl mjölk
1 citron
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna tortiglioni)
1 dl valnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Lite för mäktig för min smak men annars väldigt goda smaker!

    Filippa

  • Fantastiskt god pastarätt, hade i lite mer Gorgonzola! Landar som en av de bästa någonsin!

    Peter

  • Jag får det inte lagat på under halvtimmen men det känns ändå snabbt och enkelt. Riktigt gott blir det dessutom!

    Sofia

Näringsvärde per portion

Energi2382 KJ / 569 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Gorgonzolasås
    Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lökfräst svartkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad