Gräddig lövbiff med ostronskivling
En välsmakande rätt med lövbiff, ostronskivling och grädde står på kvällens meny. Stek köttet och svampen separat innan du adderar resten av ingredienserna. Låt grytan puttra och red den gräddiga såsen till önskad konsistens. Vänd slutligen ner körvel och servera sedan grytan med kokt ris och en fräsch tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
150 g ostronskivling
1 rödlök
ca 500 g lövbiff
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 kruka körvel
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2412 KJ / 577 kCal
Fett21 g
Salt3.1 g
Kolhydrater57 g
Protein37 g
Kommentarer
Mycket gott!
Kent
2023-10-15Så gott! Tog nyplockade kantareller istället och lite svartavinbärsgelé för umami.
Carolina
2023-08-12Var hittar jag mina sparade recept?!
Carina
2022-01-29Hej Carina! Dina sparade recept hittar du under din profil när du är inloggad uppe i högra hörnet. Hoppas du ser dem. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-31