Pasta med svampsås och päronsallad

Snabb och lättlagad är den goda ost- och svampsåsen som du serverar med pasta ravioli som är fylld med svamp. Till detta serveras en fräsch sallad på päron, rucola och knapriga pumpakärnor.

Ingredienser
4 portioner
Svampsås
500 g blandad färsk svamp (t ex kantareller, skogschampinjoner, shiitake och portabello)
2 vitlöksklyftor
1 bananschalottenlök
1 kruka timjan
2 msk olivolja
2 förp kyld ostsås för pasta (à 400 ml)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 förp färsk svampfylld ravioli (à 250 g)
Päronsallad
2 päron
skal och saft av 1/2 citron
65 g rucola
1 msk olivolja
2 krm salt
1 dl rostade pumpakärnor
Gör så här
00:03:00
00:02:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3962 KJ / 938 kCal
Fett53 g
Salt5 g
Kolhydrater76 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stTrevligt kul underbart med frukt som päron i salladen att ha till maten. Smakerna tillsammans med salt ost, krämig svamp gör så det söta i päronen förtrollar, oscillerrar. Här får man inte aptitbrist. En kombination med katapulten till himlen.
Anna
Hej Anna! Kul att du gillar den! Älskar själv frukt i mat! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Nästa gång blir det grädde och ost istället för "ostsås", men det var gott med ruccola och päron till.
Kristin
God för snabb middag! Jag brukar inte använda helfabrik så var inte så förtjust i själva ostsåsen, rev ner parmesan som tog bort lite av ”fabrikatssmaken”. :)
Anna