Pasta med svampsås och mozzarella
Ibland vill man bara att matlagningen ska gå snabbt. Denna pastarätt svänger du lätt ihop genom att steka löken gyllenbrun innan en svampmix vänds ner i pannan. Matlagningsgrädde och soja ihop med kryddor hälls sedan över svampmixen, och allt äts ihop med kokt pasta, mozzarella och haricots verts!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019
Ingredienser
4 portioner
Svampsås
1 gul lök
1 msk olja
500 g fryst svampmix
salt
peppar
1 tsk timjan
3 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
4 port pasta (gärna bavette)
1/2 påse haricots verts (bönor) (à 600 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2468 KJ / 592 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En klar favorit hemma!
Sanna
2020-02-12Inte god rött. Svampen blev för blöt och helt mosig. Totalt smaklös rätt som verkligne inte kommer att göras igen ty
Marie
2019-03-19