Pasta med svampsås och mozzarella

6
2
Pasta med svampsås och mozzarella

Ibland vill man bara att matlagningen ska gå snabbt. Denna pastarätt svänger du lätt ihop genom att steka löken gyllenbrun innan en svampmix vänds ner i pannan. Matlagningsgrädde och soja ihop med kryddor hälls sedan över svampmixen, och allt äts ihop med kokt pasta, mozzarella och haricots verts!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019

Pasta med svampsås och mozzarella

Ingredienser

4 portioner

Svampsås

1
gul lök
1 msk
olja
500 g
fryst svampmix
-
salt
-
peppar
1 tsk
timjan
3 dl
matlagningsgrädde
1 msk
japansk soja
4
port pasta (gärna bavette)
1/2
påse haricots verts (à 600 g)
2
förp mozzarella (à 125 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde. Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Mixa såsen slät. Pressa gärna i lite vitlök när svampen steks.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Sanna

2/12/2020

En klar favorit hemma!

Marie

3/19/2019

Inte god rött. Svampen blev för blöt och helt mosig. Totalt smaklös rätt som verkligne inte kommer att göras igen ty

Näringsvärde per portion

Energi 2468 KJ / 592 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept