Pasta med svampsås och broccoli
Ti amo, pasta! Pasta äts här ihop med en gräddig sås gjord på svamp, lök, timjan och soja. För att öka krispigheten, och för att addera lite färg, så serveras rätten ihop med kokt broccoli. Buon pasto!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
500 g fryst svampmix
5 dl matlagningsgrädde
4 port spaghetti
250 g broccoli
Att ha hemma
1 msk smör
1/2 tsk timjan
2 msk japansk soja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2245 KJ / 538 kCal
Fett23 g
Salt2.5 g
Kolhydrater61 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kul m broccolin i pastan. Såsen blev bra efter att man verkligen stekt svampen så vätskan kokat bort. En del extra kryddor, använde inte all matlagningsgrädde. Blandade i lite bitar av stekt kycklingfilé. Blev bra!
Louise
2021-05-25Smakar pasta med broccoli och inte mycket mer. Tråkig... Byt ut grädden mot creme fraiche, lägg till vitlök (samt valfria kryddor) och servera med parmesan så höjer du rätten med 2-3 stjärnor.
Daniel
2021-05-24Vore bättre med burkchampinioner hellre än den frysta svampen.
Cheryl
2021-05-19