Svamppasta med rökt skinka och purjolök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamppasta med rökt skinka och purjolök

En god pastarätt där du lika gärna kan använda dig av fryst svamp som färsk, direkt från skogen. En lättlagad maträtt där du varvar pasta, purjolök, skinka och hyvlad ost.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Gör resten under tiden.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Häll den frysta svampen i en stor stekpanna och låt all vätska koka in. Tillsätt matfettet och stek ca 3 minuter, svampen ska få lite färg. Blanda ner purjolök, vitlök och skinka. Låt allt fräsa ca 3 minuter.
  4. Häll av pastan men spara lite av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i pastakastrullen. Rör ner svamp- och skinkfräs, pastavatten och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa pastan med resten av osten vid servering.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Pasta som blir över kan gratineras i ugn med äggstanning och lite riven ost. Barnknepet: Stek svampen för sig eller mixa med en skvätt grädde eller mjölk till en krämig svampsås att blanda med pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g pasta (gärna strozzapreti)
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 450 g fryst svampmix
  • 2 msk smör eller margarin
  • 180 g rökt strimlad skinka
  • 60 g hyvlad ost (t ex grana padano)
  • salt och peppar
  • 1/2 dl pastavatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2501 kJ / 598 kCal