Pasta med svampbolognese

Hemligheten till en perfekt bolognese är kryddningen, och att den gärna får koka till sig lite i pannan! Härliga grönsaker bryns och vänds ned i grytan, och vad vore en gryta utan vitlök? Rucola och riven ost är sedan givna komplement på din tallrik ihop med kvällens middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2025

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
200 - 250 g champinjoner
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 msk olivolja
1/2 förp soltorkad tomatcrème (à 140 g)
1 tsk torkad timjan
1 förp passerade tomater (à 500 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 1/2 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta (gärna route eller spaghetti)
1 dl riven ost (gärna folkeost)
65 g rucola
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2174 KJ / 519 kCal
Fett12 g
Salt2.8 g
Kolhydrater76 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev blandade åsikter även om det övervägande blev "gott".
Maria
2025-06-17Jättegott! Funkade väldigt bra att blanda rucculan med maten och äta allt tillsammans.
Celina
2025-06-17Det var överraskande gott, vi hade en slatt överbliven pesto arrabiata (tomat/chili) som jag slängde i också, det blev pricken över i! Kommer att laga fler gånger när vi behöver en vegetarisk pastasås!!
Edith
2025-06-16