Svampstroganoff med pasta
Stroganoff är ett vinnande koncept, det är sen gammalt, men har du testat en med svamp och vegansk middagskorv någon gång? Det är verkligen gott, vi tror hela familjen kommer tycka som oss!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2021
Ingredienser
4 portioner
250 g champinjoner
1 msk olja
salt
peppar
4 port pasta gemelli (gärna fullkornspasta )
400 g vegansk middagskorv
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1 dl vatten
350 g morötter
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2381 KJ / 568 kCal
Fett20 g
Salt2.3 g
Kolhydrater69 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det är klart att det inte blir så gott med vegansk middagskorv, jag kör med bratvurst istället och sambon älskar det. Såsen blir dock väldigt tunn men smakar annars vädligt bra :)
Fanny
2022-03-12Nej det här gick inte hem. Korven var förskräcklig!
Anna
2021-10-14Det var den äckligaste korv jag smakat. Den fick hundarna. Skärpning!
Rosita
2021-10-03