Pasta med svamp- och lökröra

Pasta med svamp- och lökröra är en skön pastarätt med champinjoner, gul lök och färdig pastasås som grund. När du tillsätter crème fraichen i röran får du den där utsökta krämigheten och med parmesan på toppen av pastan har du en vinnare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2476 KJ / 592 kCal
Fett26 g
Salt3.7 g
Kolhydrater63 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
17 stRätten kom upp när jag sökte på mild mat som är snäll mot magen. Men varken svamp eller lök är särskilt bra för tarmen/magen...
Jennie
Hej Jennie! Det är lite klurigt med kategorier, och vilken sökintention man har. Vissa recept som är milda är för att de är mildare än ett klassisk, t ex chilirätt. Men vi ska se över denna kategori och se vad vi kan göra för att den ska bli så bra som möjligt ur flera synvinklar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Icas tomat- och champinionsås ger jag inte mycket för, den tar bort det mesta av svampsmaken, men jag lyckades rädda middagen från katastrof med hjälp av vitlök och andra kryddor. Kommer inte att spara receptet.
Johann
Jag använde det jag hade hemma: röd-, gul- och vitlök, rivna morötter och Karl Johansvamp; creme fraiche och Philadelphiaost vitlök och Umamibuljongtärning. Mumsigt 😋
Eva