Köttfärsbiffar med ugnsrostade potatisklyftor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärsbiffar med ugnsrostade potatisklyftor

En mättande och smakrik varmrätt som snabbt tillagas. Köttfärsbiffarna med pastasås och kryddor steks i olja och serveras med potatisklyftor, vitkålssallad och oliver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med pastasåsen och kryddor.
  2. Forma färsen till biffar.
  3. Stek dem i oljan ca 5 minuter, vänd efter halva tiden.
  4. Servera med potatisklyftor, resten av pastasåsen, oliver och vitkålssalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Byt ut potatis mot fullkornspasta

Gröna tipset: byt ut nötfärsen mot quornfärs

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötfärs
  • 1 1/2 dl pastasås med oliver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
Till servering
  • potatisklyftor
  • pastasås
  • vitkålssallad med morötter och paprika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1801 kJ / 430 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden